Hi, How Can We Help You?
  • آدرس: پانزده خرداد، انتهای بازار آهنگران، بازار چهل تن، سرای خوانساری ها، عطاری صادقی پور
  • شماره تماس: 02155629100

Blog

اردیبهشت 23, 1399

گیاه مازو چیست؟

مازو یک گیاه کروی شکل است که طبع سرد و خشک دارد. مازو بر اثر سوراخ ایجاد شده توسط حشرات برای تخم‌گذاری، بر روی شاخه‌های تازه درخت بلوط به وجود می‌آید.

محل رویش گیاه مازو در کشور ما، بیشتر استان‌های لرستان، کردستان و کرمانشاه است و در لرستان در منطقه‌ شینه و نقاط مختلف به شکل پراکنده وجود دارد، اما در این مناطق کاملا محافظت شده و یک توده‌ خالص است.

دانه‏ هاى مازو به بزرگى فندق هستند و در کشور ما معمولا به شکل تیله‌ای با برجستگی‌های فاصله‌دار روی گیاه مازو یافت می‌شود و همانطور که ذکر گردید، در طب سنتی از آن به خصوص برای درمان سوختگی‌ها به صورت موضعی استفاده میشود. دیگر خواص گیاه مازو تقویت لثه، سیاه کردن مو، کمک به درمان سوختگی، درمان گشاد بودن واژن و ناراحتی‌های گوارشی است. امروزه این گیاه علاوه بر عطاری ها به صورت ژل و پودر نیز در دسترس وجود دارد. همچنین از این گیاه، در صنعت چرم‌سازی، مرکب‌سازی و رنگرزی نیز استفاده میشود.

مزه مزه کردن مازو با سرکه برای تقویت دندان، لثه و رفع بدبویی دهان توصیه می‌شود. پودر ساییده شده گیاه برای درمان ضایعات پاشنه مفید بوده، مازو را روی گوشت سست و زائدی پاشنه می‌گذارند تا از بین برود. استفاده از مازو به دلیل خاصیت قابض بودن آن، برای بند آوردن خون به شکل موضعی مؤثر می‌باشد.

از خواص درمانی مازو برای سیلان رحم استفاده می‌شود. از ترکیب مازو با سرکه و نمک برای درمان و مداوای زخم‌ها استفاده می‌شود. گیاه مازو داروی زخم دهان است به‌خصوص اگر با سرکه باشد در شفا دادن زخم دهان کودکان بسیار سودمند و مؤثر خواهد بود.

از دیگر خواص مازو استفاده از آن برای درمان سرماخوردگی نوزادان است. مازو برای درمان بیماری‌های پروستات مفید است.

برای رفع عفونت پا توصیه می‌شود، ترکیب مازو‌ی کوبیده شده با حنا را بر کف پا ضماد کنند. از دیگر خواص مازو استفاده از آن برای درمان اسهال به ‌ویژه اسهال مزمن و درمان زخم روده می‌باشد.

به این منظور مازو را ساییده و در مقداری آب حل می‌کنند، همچنین می‌توان مقداری از این ماده را با غذا مخلوط نموده و برای درمان استفاده نمود.

علاوه بر خواص درمانی، از دیگر خواص مازو کاربرد آن به‌عنوان یک ماده آرایشی بوده، از ترکیب آب و گیاه مازو برای تهیه‌ رنگ مشکی مو به‌صورت طبیعی استفاده می‌شود.