Hi, How Can We Help You?
  • آدرس: پانزده خرداد، انتهای بازار آهنگران، بازار چهل تن، سرای خوانساری ها، عطاری صادقی پور
  • شماره تماس: 02155629100

Blog

اردیبهشت 24, 1399

زیره سیاه کوهی

زیره‌ سیاه‌ گیاهی‌ است‌ دوساله‌ که‌ ارتفاع‌ آن‌ به‌ 30 تا 80 سانتیمتر می‌رسد، ریشه‌اش‌ راست‌ و دوکی‌ شکل‌ و گوشت‌دار و ساقه‌اش‌ بی‌کرک‌ و شفاف‌ است‌ و برگ هایش‌ به‌ رنگ‌ سبز و در قسمت‌ فوقانی‌ ساقه‌ دارای‌ دمبرگ‌ کوتاهی‌ است‌ که‌انتهای‌ آن‌ به‌صورت‌ غلافی‌ ساقه‌ را فرامی‌گیرد، گل‌ آذین‌ آن‌ چتر مرکب‌ و گل هایش‌ کوچک‌ و سفید رنگ‌ است‌ و میوه‌اش‌ بیضی‌ شکل‌ به‌ رنگ‌ قهوه‌ای‌ تیره‌ یا مایل‌ به‌ زردو شفاف‌ است‌ و زیره در کرمان بیشترین سطح کشت را دارد.

انتشار عمومی این گونه در آسیا و در مناطق ایران، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، کشمیر، آسیای مرکزی و پامیر است.

در ایران در گرگان (غرب مراوه تپه، گنبد قابوس ، ۱۰۶ کیلومتری شاهپسند نزدیک بجنورد)؛ اصفهان (نزدیک نایین)؛ فارس (بین فسا و شیراز، کوه بیشه نزدیک اصطهبانات)؛ کرمان (کوه جوپار، کوه جبال بارز بین بم و جیرفت، ده بکری، بین کرمان و بافت، جنوب شرقی سیرجان)؛ خراسان (نزدیک مشهد، کوه هزار مسجد، نزدیک اردک، بین اردک تلخور، کوه نیشابور، بالای اخلمد، شمال کاشمر نزدیک ریواش، بجستان نزدیک فرودس)؛ تهران (پس قعله)، کویر، سیاه کوه، دامغان؛ ۶۶ کیلومتری جنوب کوه پیغمبر در جنوب رنان آباد؛ یزد (شیر کوه نزدیک ده بالا) و شترکوه؛ گزارش شده است.

ترکیبات شیمیایی زیره سیاه کوهی

  • زیره‌ سیاه‌ حاوی‌ تانن‌، موم‌، مواد رزینی‌، یک‌ روغن‌ ثابت‌ سبزرنگ‌، موسیلاژ، مواد قندی‌، مواد ازته‌ و اسانس‌ که‌ شامل‌ دی‌هیدروکاروئول‌، نوعی‌ ترپن‌ به‌نام‌کارون‌ و دونوع‌ ستن‌ می‌باشد.
  • قسمت‌ مورد استفاده‌ داروی‌ زیره‌ سیاه‌ میوه‌ آن‌ است‌ که‌ در تیره‌ ماه‌ سال‌ دوم‌ با قطع‌ کامل‌ گیاه‌ صورت‌ می‌گیرد و می‌گذارند تا برسد.